петък, 5 юни 2009 г.

Спортната слава на Бяла Слатина няма къде да тренира


Инж. Венцислав Василев апелира за подкрепа на спорта в общината
Изправен пред все по-увеличаващия се куп с награди и извоювани първи места на различни състезания, кметът на Общината е в затруднено положение – как да осигури на развиващия се, въпреки трудните условия, спорт нормални условия за тренировки. И това не е каприз на състезаващите се, които дават всичко от себе си за спорта, а естествена загриженост на кмета да откликне на нуждите и да благодари на гражданите за постигнатото и разпространената слава на община Бяла Слатина.
Осигурявайки необходимите условия за тренировки, ще могат да се очакват и нови, още по-добри успехи.
Община Бяла Слатина е пример как без спортна зала момичетата и момчетата й печелят призови места в най-различни състезания от областно, републиканско и световно ниво.
Тези дни от Виена се завърна Александър Николов Кюрчев, който стана световен шампион по силов трибой, състезавайки се неприютен от федерацията. Живее и тренира в Бяла Слатина, като доказа, че и тук може да се подготвят световни шампиони, и от малката територия на една северозападна община може да излезе нещо велико – без чужди спонсорства, без високопоставена подкрепа. Само благодарение на много труд, желание за победа и подадена ръка от Общината в труден момент.
Тренировките по тенис на корт спират през зимния сезон пак поради същите причини – няма закрито помещение за тях.
Проблемите на спорта в Бяла Слатина не могат да бъдат изчерпани лесно. Решаването им е задължение, защото постиженията на спортистите са доказали предварително, че заложби има, остава да им помогнем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар