петък, 5 юни 2009 г.

Триумф в трибоя – 14 медала


Всеки знае, че труда рано или късно дава резултати, но живем в свят, където парите са решаващи. Дълги години Бяла Слатина е имала своите имена в тежката атлетика. Момчетата са се трудили и са постигали, макар и рядко забелязвани, своите цели. Най-изтъкнатите сред тях са Ал Николов, Б. Руменов, Сл. Горанчовски, П. Шишков, В. Янчев и В. Вешев. Всеки от тях е работел и делил от хляба си, за да се готви за състезанията. Всеки от тях по своему е бил мъченик на спорта си. Но вече не е така.
Най-накрая в Б. Слатина се намери Човек, на който хем му пука за спорта, хем и има възможност да помага. Този Човек е инж. Венцислав Василев - кмет на Общината.
Състезанието, за което искам да разкажа, е републиканско за юноши до 18 г., проведено в Горна Оряховица на 11.04.2009г. Отборът се състоеше от 4 състезателя:
Людмил Людмилов 17г категория до 75кг
Борислав Тодоров 16г категория до 82,5кг
Борислав Борисов 17г категория до 90кг
Александър Пеловски 17г категория до 100кг
Без изключение целият отбор се представи великолепно. Александър Пеловски и Б. Борисов са републикански шампиони за юноши. Людмил е вицерепубликански шампион и Б. Тодоров бронзов медалист в трибоя. Подготовката на състезателите мина под зоркия поглед на Алeксандър Николов и Петьо Шишков. Всички получиха и медали в отделните движения, като общия брой на медалите взети на този шампионат е 14.
Спортен клуб по силов трибой Чавдар е съвсем млад (регистриран преди 2 месеца) и вече имаме отличия, които други трупат с години.
Треперете, тепърва ще изкарваме шампиони!

Няма коментари:

Публикуване на коментар