петък, 5 юни 2009 г.

Александър Кюрчев получи наградата на Бяла Слатина


На тържествената церемония присъстваха инж. Венцислав Василев, кмет на община Бяла Слатина, г-жа Славка Цанкова, зам.-кмет „Хуманитарни и социални дейности”, г-н Петър Петров, зам.-кмет „Икономическо и регионално развитие”, инж. Георги Узунов, зам.-кмет „Бедствия и аварии”, общински съветници, директори на училища, председатели на читалищни настоятелства от общината, видни общественици.
С „Награда на Бяла Слатина” и почетен знак за особени заслуги са удостоени Александър Николов Кюрчев, световен шампион по силов трибой, и Йоло Кръстев, поет (посмъртно). Паричната стойност на наградата на Йоло Кръстев, връчена на близките му, ще бъде използвана за издаване на негова стихосбирка.
Учител на годината стана Петринка Стефанова, детска учителка от целодневна детска градина „Пролет” в Попица.
Тържественият концерт, изцяло подготвен от самодейните колективи при читалище „Развитие-1892” гр. Бяла Слатина, бе открит от Деница Узунова и Мариян Георгиев от начално училище „Цани Гинчев” и вокална група „Бяла Слата” с ръководител Валентина Алексиева. Последваха изпълнения на Детски танцов състав на народни танци с ръководител Детелина Христова, мажоретни състави с ръководител Борислава Иванова и групите по аеробика с ръководител Светлана Лачева, както и лауреатите на тазгодишния Общински фестивал на детската песен „Златното петле” Теодора Пламенова и Йоана Божкова.
http://shans.vratza.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар