петък, 5 юни 2009 г.

Областният управител на Враца раздаде награди на спортистите




Александър Николов, спортист на годината от община Бяла Слатина, и Цонко Пеев, получил специалната награда за най-млад перспективен спортист за 2008 г. с областния управител д-р Антонио Георгиев
Двама са призьорите от община Бяла Слатина в преведеното за шести път награждаване. Единствена област Враца обръща специално внимание на спортистите от общините си, които са допринесли за развитието на спорта в областта и за представянето й на републикански и международни състезания.
В ресторанта на хотел „Хемус” в гр. Враца от 10,30 ч. се събраха номинираните спортисти, техните треньори и представители на общинските администрации, за да отпразнуват заедно отличното представяне през 2008 г. Д-р Антонио Георгиев, областен управител, връчи плакетите и поздрави всеки един от спортистите и техните треньори за успехите, отправи топли думи към общините, които въпреки трудните условия успяват да се грижат да има и спортна дейност, откривайки и подкрепяйки младите таланти, утрешната гордост на областта и на България.
Ето повече данни за спортист на годината от община Бяла Слатина:
Александър Николов Кюрчев – световен шампион по силов трибой за 2008г. в категория до 100кг.Роден е на 12 юни 1979г. в гр. Бяла Слатина. Още като 13-годишен започва първите си стъпки в местната зала в гр. Бяла Слатина. През 2000г. за пръв път е участвал на Републиканско първенство по силов трибой в категория до 82 кг. и се класира на VІ място, състезава се за Клуб по силов трибой АЕЦ Козлодуй. През 2001 г. младежки национал под ръководството на Андон Николов - олимпийски шампион, тренира и участва в националния отбор за младежи, където придобива възможност за участие на младежи по силов трибой в Европейски и Световни първенства, същата година участва в световно първенство и заема ІХ място от около 20 участника. През 2002 г. участва в Европейско първенство в Унгария и се класира на ІІІ място в категория до 90 кг. През 2004 г. участва на Европейско първенство в Чехия, но вече в мъжкия отбор, класира се на Х място, същата година през месец ноември участва в Световно първенство в Южна Африка – VІ място вече при мъжете. 2005г. на европейско първенство в Люксембург ІV място по силов трибой и ІІІ място „вдигане от лег”. През 2008г. подновява и продължава спортната си кариера и през месец ноември в Австрия участва в Световно първенство и става Световен шампион по силов трибой в категория до 100кг. Участвал в 10 републикански състезания и в други частни състезания. От 10 години е в състезателния спорт и самостоятелно се подготвя за състезания, при необходимост провежда консултации с Андон Николов – олимпийски шампион и Иван Абаджиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар