петък, 5 юни 2009 г.

Първи медал за клуба по силов трибой „Чавдар”















От около месец в Бяла Слатина е сформиран „Спортен клуб по силов трибой, културизъм, фитнес и вдигане на тежести "Чавдар” с Председател световният шампион Александър Николов. Основното ядро състезатели по силов трибой са:
Цветослав Късьовски - категория 82,5кг 88гАлександър Пеловски - кат. 100кг 91гИлия Петров - кат. 82,5кг 90гЛюдмил Людмилов - кат. 75кг 91гБоян Стоянов - кат. 67,5кг 86гВеселин Вешев - кат. 90кг 79гМарин Василев - кат. 90кг 79г
На 28-29 март на Републиканското първенство по силов трибой за мъже в Горна Оряховица за много от тях беше първо състезание, защото половината от тях са юноши, но за една част бе участие след голямо прекъсване в подготовката им.
Състезателите от клуба засега тренират в зала в много лошо състояние и се издържат сами.
Въпреки малкото време за подготовка и проблеми от материално и финансово естество, Веселин Вешев взе медал в дисциплината лежанка с 200 кг.Следващото състезание, на което момчетата от клуба ще вземат участие е Републиканско първенство за юноши през април.
Мисля, че сега е моментът да покажем условията в които те тренират. Залата изглежда по този начин и всякакъв коментар е излишен. Въпреки всичко в нея те се подготвят така, че да сред най-добрите дори в света.
На тях им трябват прилични условия за тренировка и поне малка финансова стабилност, за да продължат успехите им…защото, най-важното – мотивацията да се борят е явно, че я имат.В момента тече ремонта на нова зала и се надяваме тя скоро да стане факт, защото освен на състезателите от Спортния клуб, тя е нужна и на много от гражданите на Бяла Слатина. Всички знаем, че в нашия град има няколко спорта с голям потенциал за развитие…просто някой трябва да им подаде ръка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар