петък, 20 ноември 2009 г.

Отново успех за белослатинските тежки щанги

На 17 и 18 ноември в град Хасково се проведе отборното първенство по силов трибой за мъже. Спортен клуб по силов трибой „Чавдар”, въпреки възрастта на своите състезатели, също взе участие с трима добре подготвени младежи.

Първия ден в категория до 60 кг наш представител беше Боян Руменов. Той от известно време учи във Варна и е далеч от своя треньор, но това не попречи да се класира в челната тройка и да представи града ни подобаващо. Боян направи 432,5 кг в трибоя. Следващият ни състезател бе Илия Пламенов на 19 г. Той участва в борбата на 82,5 кг. Още на първото упражнение „клякане” показа завидна сила с 230 кг и дори преодоля 250, но съдиите не ги зачетоха.




При вдигането от лег, организацията на първенство оказа фатално влияние върху всички участници. Не е нормално състезателите да разберат за началото на състезанието чак след 2-рия опит. Така Илко остана на скромните 140 кг в лега, при положение че имаше сила за поне 170. На тягата вече нямаше какво да го спре и регистрира личен рекорд на 245 кг. Общо 615 кг. Изключително висок резултат за категорията и възрастта мy. Класира се на 5-то място от 9 състезатели. Но показа че се развива и тепърва ще трябва да се съобразяват с него.

В категория до 100 наш представител беше Александър Пеловски на 18 год. Още на клякането започна силно, на втори опит преодоля 280 кг и дори опита 300, но малшанс… При вдигането от лег строгостта на съдиите оряза един от опитите и Сашо остана на 170 кг. При тягата даде макса, на който е способен и успя да победи всички, които не са национали, в тази категория с 275 кг. Общият сбор е 725кг., класира се четвърти. Александър е едва на 18 год. и се бори с мъже с много състезания, опит и титли зад гърба си и дори победи повечето от тях. Бъдещето Ни принадлежи!!!!!


Специални благодарности на кмета В. Василев и общината за съдействието и помощта при подготовката, екипирането и участието на състезателите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар