сряда, 1 юли 2009 г.

Александър Кюрчев стана и европейски шампион


След световната титла от миналата година състезателят по силов трибой Александър Николов Кюрчев, удостоен с наградата на Община Бяла Слатина на 24 май 2009 г. за изключителни постижения и разнасяне славата на Общината по света, стана и европейски шампион на проведеното от 26 до 28 юни Европейско първенство по силов трибой в гр.Амстердам, Холандия.

Сред около 100 участници от Исландия, Великобритания, Холандия, Германия, Австрия, Сърбия, Русия и др. в различни възрастови и теглови категории единственият участник от България бе Александър Кюрчев, който участва в категория до 100 кг.
На 27 юни в трибоя нашият състезател стана европейски шампион с 340 кг клек, 250 лежанка и 300 тяга, общо 890 кг. Това е с 52 кг.повече от постижението му във Виена миналата година.
На 28 юни на състезанието само за тяга и лежанка отново стана първи – тяга – 292,5 и лежанка 252,5 кг. В борбата за абсолютната титла на "лега" през този ден Александър Кюрчев отново е пръв, като в събота изпуска водещото място заради две точки от руския състезател.

Александър успя да замине и участва на първенството благодарение на пълната подкрепа на Община Бяла Слатина в лицето на инж.Венцислав Василев, кмет на Общината. Обществеността също не остана безучастна и към подкрепата се включиха Нешо Миранов, Валери Соколарски и Георги Илиев Маринов (Белгиеца).

Няма коментари:

Публикуване на коментар